ДИЗАЙН, ПРЕДПЕЧАТ И ИЗРАБОТКА НА КЛИШЕТА


Дизайн

Дизайна е процес, при който се изработва визуалната концепция на опаковката.
Това е първата стъпка към изграждането на добра опаковка.


За изработването на проекта може да използвате наш специалист или услугите на рекламна агенция. И в двата случая е много важно дизайна на опаковката да бъде съобразен със спецификите на флексопечата.

ИЗИСКВАНИЯ КЪМ ФАЙЛОВЕТЕ ЗА ПЕЧАТ:

ПОЛИПРИНТ ООД приема различни файлови формати (ai, eps, cdr, pdf), изготвени със софтуер като Adobe Illustrator или CorelDraw. За коректното отпечатване на проекта е много важно файловете да са изработени коректно. По-долу са изброени някои задължителни изисквания:

  • всички шрифтове трябва да са превърнaти в криви;

  • цветово пространство – задължително CMYK;

  • ако има допълнително цветове като Spot (Pantone), те трябва задължително да се укажат;

  • не е допустим RGB цветови режим;

  • резолюцията на растерните изображенията трябва да е 300dpi;

  • по възможност да се предостави работен файл на изображенията (във формат PSD или TIF);

  • aко има прозрачни елементи е желателно да се превърнат в bitmap с резолюция 300dpi;

  • логата да са във векторен формат;

  • да е указана бялата подложка.

Желателно е всеки файл да е именуван с име на фирма, артикул, грамаж и др. (Пример: Firma_oriz Biseren_1kg.ai). В самия файл да се укажат точните размери на опаковката в разгънат вид и броя цветове.

Ако имате нужда от помощ или консултация, моля обърнете се към наш специалист на тел.: 054/ 866 936 или на e-mail: polyprintbg@gmail.com


Предпечат

Предпечата е дейност, при която дизайна се адаптира към специфичния печатен процес.


Предпечатната подготовка е междинен процес между дизайна и изработката на клишета. Преди да се направи печатната форма (клишето) се извършват редица операции, които изискват отлично познаване на техологията, знание за спецификите на печатната машина, отлично познаване на софтуера, който се използва и познания в областта на полиграфията.

Независимо дали Вашия дизайн е изработен при нас или в рекламна агенция, то задължително при нас ще бъдат извършени довършителни процеси преди изработката на клишетата.


Изработка на клишета

Клишето е печатната форма, с която се осъществява печатния процес.


ПОЛИПРИНТ ООД си сътрудничи с най-добрите в областта на изработката на клишета.

След като се извърши предпечатната подготовка проекта се предава на фирма, която изработва клишетата. Клишето е гъвкава фотополимерна форма, посредством която се отпечатва заданието на клиента. За всеки цвят се използва отделно клише.

За да се изчисли стойността на едно клише е необходимо да се знаят точните размери на опаковката и броя модули, които ще бъдат поместени на печатната форма. За оферта за изработка на клишета, моля обърнете се към наш специалист на тел.:054/830 956 или на e-mail: polyprint@ro-ni.net като посочите точните размери на Вашата опаковка.

Изработката на клише може да бъде по аналогов или дигитален (CtP) начин.

Ако ние сме това, което търсите, свържете се с нас да обсъдим вашите идеи!

Контактна форма