ЛАМИНИРАНЕ


Ламинирането е процес на слепване на два или повече слоя фолио, при което се получава по-здрава и твърда опаковка, с по-добри бариерни свойства.

Също така при многослойните опаковки печата остава от вътрешната страна, между слоевете, което гарантира неговата стабилност.


За ламиниране разполагаме с ламинираща машина от най-добрия производител в този сектор - Nordmeccanica, позволяваща сухo каширане, изключително подходящо за опаковки от хранителната промишленост. Максималната ширина на ламиниране е на опаковки до 1100mm.

Ламинирането е подходящо и най-често се използва при опаковки за сол, варива (боб, ориз, леща), опаковки за солети, вафли, ядки, чипсове, замразени продукти, подправки и др. За различните продукти се използват и различни комбинации на фолиа.

Най-често срещаните комбинации ламинирани фолиа са BOPP+BOPP или BOPP+LDPE, като избора е в зависимост от изискванията на клиента, спецификите на пакетиращата машина или спецификите на продукта, който ще бъде пакетиран.

Могат да се ламинират различни дебелини фолио, като минималната дебелина на всеки един от материалите е 12µm. При полипропилена (BOPP) най-често използваните комбинации са 20+20µm и 20+30µm. За полиетиленa (LDPE) минималната използвана дебелина е 30µm. Също така има разновидност и в цветовете (прозрачни, бели и метализирани фолиа). Най-често използвани комбинации:

  • натурален (транспарентен) полипропилен + натурален (транспарентен) полипропилен;

  • натурален (транспарентен) полипропилен + бял полипропилен;

  • натурален (транспарентен) полипропилен + метализиран полипропилен;

  • натурален (транспарентен) полипропилен + натурален (транспарентен) полиетилен;

  • натурален (транспарентен) полипропилен + бял полиетилен;

За всякакви въпроси сме на Ваше разположение на тел.: 054/830 956 или e-mail: polyprint@ro-ni.net


Ако ние сме това, което търсите, свържете се с нас да обсъдим вашите идеи!

Контактна форма